COMUNICAT OFICIAL

Davant de les moltes preguntes que hem rebut arran de la suspensió-prohibició de La Baixada de Misericòrdia, des del Ball de Diables de Reus(BDR) volem fer les següents valoracions:

  • En tot moment, tant en mitjans de comunicació, reunions amb l’Ajuntament com amb els nostres socis i sòcies, hem dit que entendríem la suspensió de La Baixada.
  • Des del BDR entenem i comprenem la suspensió de l’acte per raons sanitàries.
  • Les raons tècniques donades pel Comitè d’Emergències de l’Ajuntament de Reus són les que no entenem ni comprenem.
  • L’actitud dels representants d’aquest Comitè a les reunions mantingudes amb els tècnics de la regidoria de Cultura i BDR, no va ser de cooperació per construir l’acte.
  • Cap de les propostes presentades van ser del seu gust, des de fer La Baixada amb control d’accés fins a fer-la sense públic.

Per això també volem fer arribar les següents reflexions:

És veritat que des d’aquest Comitè ens van fer arribar 3 propostes a les quals la nostra entitat va dir que no, ja que entenem que no és La Baixada. Aquest acte va més enllà de tirar carretilles, es tracta de realitzar una ritualitat festiva, i per això entenem que les propostes presentades no tenen cap sentit. Les propostes eren: realitzar unes enceses al Parc del Santuari o del Ferrocarril, per tenir més control d’accés o fer La Baixada per l’AV Sant Bernat Calbó o per l’AV Països Catalans. Aquesta última ens porta a no entendre el motiu de no poder fer-la al Passeig Misericòrdia i si a les avingudes, ja que el conflicte és el mateix, el control d’accés i el control dels veïns, motius que ens van donar a la reunió.

En una festa major sempre que els actes tradicionals siguin viables s’han de realitzar, però per fer-los viables es necessita tota la col·laboració entre agents, cosa que no ha passat en aquest cas i això és el que més lamentem, “el com” i no “el què”

Sabem que són temps difícils i no sabem que vindrà, per això instem a cooperar entre tots els agents culturals, socials i institucionals per poder treballar per les nostres festes. El BDR seguirà treballant sempre per una festa major amb bon foc i seguint els nostres costums. Que el 2021 sigui excepcional.

Foto de DGC Fotografia

Sé el primero en comentar

Dejar una contestacion

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.


*